Izjava o privatnosti

 

Centralna dimenzija kulture d.o.o. (CDK d.o.o) brine o sigurnosti i zaštiti svojih posjetitelja i korisnika. Tako uređujemo odnos prema informacijama koje prikupljamo prilikom posjete našim web stranicama.

Ova se izjava odnosi na područja gdje CDK d.o.o. nastupa kao voditelj obrade podataka uz poštivanje osobnih podataka svojih korisnika, odnosno gdje CDK d.o.o. utvrđuje svrhu i sredstva obrade podataka prema Općoj uredbi o zaštiti podataka.

1. Statistika

Kako bismo mogli unaprijediti sadržaj i funkcionalnosti stranice bilježimo anonimne podatke o posjetiteljima (kao što su vrsta web preglednika, prosječno vrijeme provedeno na stranici, posjećeni sadržaj,…​). Iz prikupljenih podataka ne može se utvrditi identitet korisnika te se one dalje ne obrađuju niti prosljeđuju trećim osobama.

2. Kolačići

S ciljem pružanja boljeg korisničkog iskustva koristimo kolačiće (engl. cookies). Kolačić je informacija spremljena na korisnikovo računalo od strane web stranice koju korisnik posjeti. Kolačići predstavljaju skup podataka koje generira poslužitelj web stranica i koje web preglednik sprema na disk posjetitelja u obliku male tekstualne datoteke. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i podesiti u internet pregledniku.

Sesijski kolačić sprema se na računalo posjetitelja cdk.hr stranice samo za vrijeme trajanja njegovog posjeta stranici, omogućuje mu da se učinkovitije služi stranicom i automatski istječe kada korisnik zatvori svoj preglednik.

Kolačić za obavijest o kolačićima bilježi prikaz obavijesti o kolačićima korisniku i vrijedi godinu dana ili do promjene obavijesti.

CDK d.o.o. koristi usluge drugih tvrtki koje pružaju dodatnu funkcionalnost web stranicama. Te usluge mogu koristiti svoje kolačiće koji će biti objašnjeni u daljnjem tekstu.

3. IP adresa

IP adresa je broj koji se dodjeljuje korisnikovom računalu tijekom korištenja interneta te pomoću nje web poslužitelji automatski identificiraju korisnikovo računalo. CDK d.o.o. ne pohranjuje IP adresu korisnika.

4. Web-forme

CDK d.o.o. koristi web-forme za komunikaciju sa svojim korisnicima. Podaci koje korisnik daje prilikom ispunjavanja forme koriste se samo za rješavanje predmeta navedenog u formi te se brišu po isteku 48 sati nakon rješavanja predmeta.

5. Google

Kao pomoć u analizi korištenja stranica, CDK d.o.o. koristi Google Analytics. Google Analytics prikuplja informacije pomoću kolačića, a prikupljene informacije koriste se za kreiranje izvještaja o korištenju stranica. Ukoliko korisnik ne želi da Google Analytics bude korišten u pregledniku, moguće je instalirati Google Analytics browser add-on. Više o ovoj usluzi: Google Analytics and privacy. Google - izjava o privatnosti: https://www.google.com/policies/privacy/.

Servis koji CDK d.o.o. koristi za prikazivanje oglasa na svojim web stranicama zove se Google AdSense. Oglasi prikazani preko ovog servisa usklađuju se s interesima korisnika. Kako bi odredio interese korisnika, Google koristi kolačiće. Funkcija “Ad Settings” na My Activity pomaže u kontroli oglasa koji se prikazuju preko AdSense servisa. Više o ovoj usluzi te kako se oglasi personaliziraju, kako se isključuje personalizacija oglasa ili blokiraju specifični oglašivači: https://policies.google.com/technologies/ads.

6. Facebook

Na internetskoj stranici dogadaji.cdk.hr omogućena je prijava putem Facebook korisničkog računa koji omogućuje određene funkcionalnosti na stranici. Svi korisnički podaci su privatni i povjerljivi, a koriste se u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva, te se ne prosljeđuju trećim stranama. Ako Facebook korisnički račun prestane biti aktivan, CDK d.o.o. obvezuje se obrisati sve podatke vezane uz taj račun u najkraćem mogućem roku. Facebook izjava o privatnosti: https://www.facebook.com/policy.php

Prilikom prijave preko Facebook korisničkog računa stvara se kolačić koji traje do odjave.

Sav sadržaj koji je dostupan na internetskoj stranici dogadaji.cdk.hr ne može se smatrati vlasništvom CDK d.o.o. ili internetske stranice i njezinih urednika, te svu odgovornost snose isključivo autori sadržaja. Sav sadržaj koji se nalazi na ovoj stranici označen je kao javni na Facebook društvenoj mreži. Prikupljanje svih osobnih podataka tijekom korištenja internetske stranice provodi se u skladu s pravilima o zaštiti osobnih podataka. Svaka osoba ima mogućnost pristupa, promijene ili brisanja osobnih podataka koji se odnose na nju slanjem e-mail zahtjeva na adresu administrator@cdk.hr. Internetska stranica ne prikazuje sadržaj koji je na Facebook društvenoj mreži označen kao privatan. Međutim, CDK d.o.o. ili internetska stranica ne može se smatrati odgovornom ako se slučajno, ili da se nakon što je informacija prikazana na ovoj internetskoj stranici promijeni njen status od strane autora, prikaže neki sadržaj koji je označen kao privatan.

Korisnik ima mogućnost koristiti sve Facebook funkcionalnosti koje su trenutno dostupne na internetskoj stranici dogadaji.cdk.hr. Korisnik je dužan poštivati sve propise koji se odnose na Facebook stranicu ili bilo koju drugu stranicu koja se koristi u tu svrhu.

Pravila o zaštiti privatnosti, pristup i korištenje web stranica u vlasništvu CDK d.o.o. podliježu isključivo hrvatskim zakonima ili uredbama Europske Unije.

Zadnja izmjena: 25.05.2018.

Učitavanje
Prezentacija

Kako bi potaknuli promicanje umjetnosti i kulturnih vrijednosti, omogućujemo umjetnicima i kreativcima besplatnu prezentaciju

Saznaj više
#hashtag

Ako želiš da se tvoje objave s Facebooka, Twittera i Instagrama pojave na našoj stranici, dodaj im #cdkPrezentacija, #cdkZanimljivosti ili #cdkNajava

Saznaj više