Uvjeti korištenja stranice www.cdk.hr

 

1. Pravni i opći uvjeti korištenja

Zahvaljujemo Vam što ste pristupili web stranici Centralne dimenzije kulture d.o.o.

Pregledavanjem i korištenjem bilo kojeg dijela stranice cdk.hr prihvaćate sve aktualne uvjete korištenja.

Web stranice Centralne dimenzije kulture d.o.o. priređene su isključivo s ciljem pružanja informacija o tvrtki Centralna dimenzija kulture. Međutim Centralna dimenzija kulture ne tvrdi niti ne jamči, bilo izravno bilo implicitno potpunost, točnost, pouzdanost, pravodobnost ili korisnost informacija sadržanih na ovim web stranicama i stranicama trećih na koje ove stranice upućuju. Kao posjetitelj morate biti svjesni da informacije na ovim web stranicama i na web stranicama na koje ove stranice upućuju mogu biti nepotpune, da mogu sadržavati pogreške da mogu biti prejudicirane ili zastarjele.

Centralna dimenzija kulture odriče se svake dužnosti ili obveze redovitog ažuriranja sadržaja ove web stranice. Također, zadržava pravo da prema vlastitom nahođenju i bez posebnih obavijesti izmijeni, nadopuni ili ukloni bilo koji sadržaj s web stranica tvrtke Centralna dimenzija kulture.

Centralna dimenzija kulture ne može se smatrati odgovorna za bilo kakvu prouzročenu štetu nastalu izravnim ili neizravnim korištenjem web stranica tvrtke. Centralna dimenzija kulture ne može snositi nikakvu odgovornost za sadržaj prikazan na stranicama trećih osoba na koje vam Centralna dimenzija kulture omogućuje pristup putem poveznica.

Opći uvjeti korištenja reguliraju odnos između Vas (u daljnjem tekstu: Posjetitelj) i tvrtke Centralna dimenzija kulture d.o.o. (u daljnjem tekstu: CDK), prezentiranih profesionalnih umjetnika i kreativaca (u daljnjem tekstu: Autor), te stvaratelja sadržaja na blogu (u daljnjem tekstu Blogeri). Prilikom posjete web stranice, Posjetitelj pristaje i slaže se postupati sukladno odredbama sadržanim u ovim Općim uvjetima korištenja. Ukoliko vam ovi Opći uvjeti korištenja nisu prihvatljivi, molimo vas da ne koristite ovu web stranicu.

Podatke koji se nalaze na web stranici CDK nije dopušteno u cijelosti ili djelomično na bilo koji način umnožavati, distribuirati, reproducirati, licencirati, mijenjati, pohranjivati za kasniju uporabu i sl., bez izričitog pisanog dopuštenja CDK i Autora.

Posjetitelj prihvaća da su sav sadržaj i svi ostali materijali sadržani na ovim web stranicama zaštićeni propisima prava intelektualnog vlasništva autora.

CDK čini podatke sadržane na ovim web stranicama dostupne javnosti isključivo u informativne svrhe, i time nikome i nigdje, izravno niti neizravno, ne garantira uspjeh koristeći ovdje prikupljene podatke.

Svi podaci se stavljaju na raspolaganje takvi kakvi jesu, bez ikakvog jamstva ili garancije bilo koje vrste, CDK ne jamči bilo kojem Posjetitelju ili trećim osobama za njihovu točnost, pravodobnost i potpunost za određenu svrhu.

CDK može na svojim web stranicama prihvatiti oglašavanje od Autora i drugih organizacija. Postojanje takvih oglasa ni u kojem slučaju ne znači da CDK na bilo koji način preporučuje oglašivače.

Umjetnička djela umjetnika koja prezentiramo vlasništvo su njihovih autora i zabranjeno je korištenje navedenih djela bez dozvole autora.

Objavljeni sadržaj koji se nalazi na stranici "Prezentirani umjetnici i kreativci", stranici "Blog" i službenoj Facebook stranici CDK ne predstavlja službene stavove, mišljenja ili preporuke od strane CDK; niti da je CDK suglasan ili da ih podržava na bilo koji način.

CDK zadržava pravo nadzirati jesu li sadržaji Autora i Blogera u skladu s uvjetima korištenja i hrvatskim propisima. Međutim, ne jamčimo za istinitost, dostupnost ili podrijetlo takvih sadržaja, budući da ne možemo jamčiti kontinuirani nadzor niti ne vršimo kontrolu sadržaja.

U slučaju povrede odredbi Općih uvjeta korištenja, CDK zadržava pravo koristiti sva sredstva koja mu stoje na raspolaganju sukladno pravnim propisima, uključujući i pravo spriječiti pristup na ove web stranice s određene Internet adrese.

U slučaju da se utvrdi da su neke odredbe ovih Općih uvjeta korištenja u cijelosti ili djelomično ništavne ili neprovedive iz bilo kojeg razloga, to neće imati utjecaja na važenje ili provođenje preostalih odredaba ili njihovih dijelova.

Web adrese CDK su: "www.cdk.hr" i "cdk.hr". Svaka slična adresa koja se može pojaviti na Internetu nema izravne ili neizravne veze s stranicom tvrtke Centralna dimenzija kulture d.o.o.

CDK pridržava pravo izmjene ovih Općih uvjeta korištenja bez prethodnog upozoravanja Posjetitelja. Takve izmjene obvezuju Posjetitelja, te preporučujemo da ovu stranicu često posjećujete kako bi bili pravodobno i potpuno informirani o njenom sadržaju.

1.1. Korisnički ugovor

Korisnički ugovor regulira odnos između prezentiranih profesionalnih umjetnika i kreativaca (u daljnjem tekstu: Autor), stvaratelja sadržaja na blogu (u daljnjem tekstu Blogeri) i tvrtke Centralna dimenzija kulture (u daljnjem tekstu: CDK).

Prihvaćanjem ovog Korisničkog ugovora Autor i Bloger jamči da je pročitao, shvatio i u potpunosti prihvatio Opće uvjete korištenja.

Autor svojim činom slanja svog rada putem forme “Prezentacija umjetnika i kreativaca” pristaje i slaže se postupati sukladno odredbama sadržanim u ovom Korisničkom ugovoru

Bloger svojim činom slanja svog sadržaja putem e-maila blog@cdk.hr ili nekim drugim načinom za web stranicu "Blog" pristaje i slaže se postupati sukladno odredbama sadržanim u ovom Korisničkom ugovoru.

Autor jamči: da su sve dostavljene fotografije kojima se želi prezentirati na web stranici cdk.hr njegovo dokazivo autorsko djelo, da su svi tekstovi koje dostavlja kao budući sadržaj web stranice cdk.hr njegovi tekstovi ili pravilno citirani i legitimno prikupljeni tekstovi drugih autora, da slanjem fotografija ustupa pravo CDK da fotografiju koristi za nekomercijalnu promociju stranice te se odriče bilo kakvih potraživanja od CDK.

Bloger jamči: da su svi tekstovi koje dostavlja kao budući sadržaj web stranice cdk.hr njegovi tekstovi, te da su sve dostavljene fotografije uz prilog teksta dopuštene za prikaz na web stranici www.cdk.hr.

CDK ne zastupa niti vrši ikakve aktivnosti promocije, nego pruža prostor za prezentaciju Autora i objavu njihovih djela. Autor i Bloger prihvaćaju da za poslane materijale neće biti isplaćen nikakav honorar. Poslani materijali, uključujući tekstove, fotografije i videa, mogu, ali i ne moraju, jednom ili više puta biti objavljeni na stranici www.cdk.hr bez isplate dodatne naknade. CDK ne odgovara za sadržaje dostavljene od strane korisnika, već za isti odgovaraju korisnici koji taj sadržaj pošalju. Sve tuđe i potencijalno ugrožavajuće sadržaje moguće je prijaviti administratoru na e-mail adresu admistrator@cdk.hr koji će iste pobliže proučiti i postupiti u skladu sa zakonom.

Autor i Bloger ima pravo u bilo kojem trenutku zatražiti od CDK da ukloni njegov rad s web stranice slanjem zahtjeva preko forme "Upit". Ili putem maila.

CDK ne odgovara za eventualne nastale štete ili posljedice prezentiranja Autora i njegovog djela.

CDK zadržava pravo ignorirati i obrisati sadržaj za kojeg smatra da krši stavke ovog Ugovora bez obavijesti i bez naknadnog prigovora.

CDK zadržava pravo gašenja bilo koje svoje usluge u bilo koje vrijeme iz bilo kojeg razloga i bez najave.

Cdk.hr poštuje tuđa prava, s toga očekujemo isto od strane naših Autora, Blogera i Posjetitelja.

CDK pridržava pravo izmjene Korisničkog ugovora bez prethodnog upozoravanja Autora i Blogera. Takve izmjene obvezuju Autora i Blogera, te preporučujemo da ovu stranicu često posjećuju kako bi bili pravodobno i potpuno informirani o njenom sadržaju.

2. Sadržaj web stranice www.cdk.hr

Na web stranicama CDK omogućujemo vam da koristite različite sadržaje i funkcije. Sadržaj za web stranicu stvaraju naši Posjetitelji, Autori, Blogeri i mi.

Sadržaj koji se prikazuje pod naslovom "Stvarajmo kulturu zajedno" dobiven je putem javno dostupnog sadržaja s društvenih mreža Facebook, Twitter i Instagram.

Sadržaj s društvene mreže Facebook dobiva se na način da prikazujemo isključivo javni sadržaj objavljen na zidu Facebook stranice od CDK koji je objavljen javno.

Autor može zatražiti objavljivanje svog sadržaja na Facbook zidu, slanjem privatne poruke Facebook stranici CDK ili putem maila. Također, uklanjanje postavljenog sadržaja može se zatražiti slanjem poruke Facebook stranici CDK ili putem maila prezentacija@cdk.hr.

Javni sadržaj s društvene mreže Twitter i Instagram dohvaća se putem aplikacijskog programskog sučelja (eng. Application Programming Interface). Sav dohvaćen javni sadržaji s oznakama (eng. Tags) #CentralnaDimenzijaKulture, #cdkBlog, #cdkZanimljivosti, #cdkPrezentacija i #cdkNajava CDK, ne pohranjuje se trajno, već se samo prikazuje te vodi na originalnu stranicu od autora sadržaja na društvenu mrežu Twitter i/ili Instagram. Sav prikazan sadržaj prikazuje se na web stranici CDK, tjedan dana od njegovog nastanka.

Ukoliko se objavljeni sadržaj promjeni iz statusa javno u privatno, mi ćemo u najkraćem mogućem tehničkom roku napraviti tu izmjenu.

Ukoliko autor članka koji je koristio jednu od navedenih oznaka, želi da uklonimo objavu s naše web stranice prije nego naš sustav automatski primijeti promjenu, kontaktirajte administratora kako bi ga on ručno uklonio.

Zadnja izmjena: 25.05.2018.

Učitavanje
Prezentacija

Kako bi potaknuli promicanje umjetnosti i kulturnih vrijednosti, omogućujemo umjetnicima i kreativcima besplatnu prezentaciju

Saznaj više
#hashtag

Ako želiš da se tvoje objave s Facebooka, Twittera i Instagrama pojave na našoj stranici, dodaj im #cdkPrezentacija, #cdkZanimljivosti ili #cdkNajava

Saznaj više